Informatie

Voor zowel competitiespelers als recreanten is BC’85 Helmond een actieve badmintonvereniging. Elke maandagavond kan er in de sporthal in Brandevoort aan de Biezenlaan 27 van 19.15 tot 22.15 uur badminton worden gespeeld.

Tijdens een speelavond zijn er drie velden beschikbaar voor het vrijspelen van wedstrijden en wordt er één veld benut voor de training van competitie spelers en recreanten onder begeleiding van een deskundig trainer. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan techniek en conditie. De recreanten kunnen des gewenst deelnemen aan de training welke volgens schema wordt afgewisseld met de competitie trainingen.

De wedstrijden zijn vriendschappelijke wedstrijden die de leden onderling spelen, doormiddel van een inhangsysteem. Om de vijftien minuten klinkt het wisselsignaal, waarop alle spelers plaats maken voor de nieuwe wedstrijden. Iedereen is vrij om naar eigen keuze in te hangen op de baan en met welke medespelers, echter is het wel de bedoeling om af te wisselen en niet voortijdig of onsportief om te gaan met dit systeem.
De laatste maandag van de maand wordt er in plaats van het inhangsysteem gespeeld volgens het kaartsysteem, waarbij iedereen blind een speelveld en medespelers wordt toegewezen d.m.v. het blind trekken van kaarten.
Een aantal keren per jaar worden er kosteloos interne toernooien georganiseerd waar men vrijblijvend aan deel mag nemen, bijvoorbeeld rond nieuwjaar en aan het einde van het seizoen. Voor deze toernooien wordt echter wel de gehele zaal gebruikt en is vrijspelen niet mogelijk.

BC’85 is aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond (HBB). De HBB organiseert de regio- en bekercompetitie. Alle competitiewedstrijden worden centraal gespeeld in de sporthal op Suytkade op de woensdagen of donderdagen.

Na afloop van een speelavond kun je vrijblijvend nog wat drinken in het naastgelegen wijkcentrum Het Brandpunt, dit is geheel op eigen kosten.

Advertentie