2017-01 Witte Wel Witte Nie

Zaterdagavond 14 januari 2017 was het zover! Namens BC’85 zat het team “Alles veur de klup” klaar om het speurwerk, de geheime opdrachten en zenuwslopende hersenkrakers op te lossen. Om 18.30 uur stond Dirk klaar bij ’t Brandpunt om het quizboek op te halen. Eenmaal in zijn bezit, snel naar het zenuwcentrum zodat we aan de slag konden met de 125 vragen.

De vragen werden verdeeld, de buitenploeg werd aangewezen en de vrijwilliger voor de geheime opdracht was ook gekozen. Iedereen ging fanatiek aan de slag!

De buitenploeg bestond uit Guido en Kim. Zij trotseerden regen, hagel, wind en zelfs sneeuwstormen. Het was voor hun afzien, maar het team heet niet voor niks “Alles veur de klup”. Ze waren dan ook erg verkleumd toen ze het zenuwcentrum weer bereikten. Gelukkig waren er hapjes en drankjes genoeg (we hadden er zelfs geen tijd voor tussendoor!) om weer op te warmen.

Om 20:00 uur moest iemand van het team zich melden in ’t Brandpunt voor de geheime opdracht. Wij hebben hiervoor onze (geheime) troef ingezet, namelijk Pieter. Hij kreeg een theorie verkeersexamen voor zijn kiezen!

Om 21:00 uur moest een sportief iemand zich melden bij KidsPlaza op Suytkade. Aangezien we twee fanatieke en sportieve jonge jongens in ons team hadden, besloten we deze los te laten in de ballenbak. Zij wisten in een record tijd de vragen te vinden en te beantwoorden. Na even puzzelen werd ook het uiteindelijke woord (dat je moest vormen van letters die je kreeg als je de vragen wist op te lossen) gevonden en konden we snel terug naar het zenuwcentrum. Daar werd inmiddels volop geworsteld met moeilijke vragen en creatieve opdrachten (spekjes/spaghetti toren bouwen, waterbottle challenge, ballon versieren, houten huisje, …).

Inmiddels liep het tegen het einde, en moesten we alle antwoordvellen verzamelen, want alles moest op tijd (voor 23.30 uur) ingeleverd worden. Anders zou alles voor niets geweest zijn! Nog even snel de joker inzetten (verdubbelt de punten van die categorie) op de categorie waarvan wij dachten dat we die best goed hadden gemaakt … categorie coördinaten. En hup Dirk werd weer op weg naar ’t Brandpunt gestuurd.

Tja en dan is het afwachten …

Op zaterdagavond 21 januari was de gezellige feestavond waar de uitslag bekend werd gemaakt. Ze begonnen met plaats 93 t/m 50. We zaten er niet bij! Hebben we het in ieder geval niet slecht gedaan. Toen kwamen plaats 49 t/m 25. Ook daar zaten we tot onze verrassing niet bij! We waren echt goed!!! De spanning steeg … de 13e plaats was het resultaat. Fantastisch! We zijn dan wel niet het slimste team van Brandevoort, maar we zaten best dichtbij!

Het was met één woord TOP! Leuke avond met een geweldige feestavond. Iedereen bedankt voor de bijdrage en … volgend jaar weer!